Filmer

Förrförra helgen kollade jag och Nick på två filmer. Den ena var filmen Argo, en verklighetsbaserad drama film från 2012. Den handlar om den 4 november 1979. När den iranska revolutionen pågår för fullt, stormar iransk militär USAs ambassad i Teheran och tar 52 amerikaner som gisslan. Mitt i kaoset lyckas sex amerikaner fly och gömma sig i kanadensiska ambassadörens hem. Med vetskapen om att det bara är en tidsfråga innan militären hittar och troligen avrättar dem så kommer CIA-specialisten Tony Mendez (Ben Affleck) med en riskfylld plan för att föra dem oskadda ut ur Iran. Filmen var jätte spännande, intressant och rörande. Den var bra.
 
 
Den andra filmen vi såg var Magic Mike, en drama komedi film från 2012. Den handlar om en kille som heter Mike (Channing Tatum). På dagarna har han ströjobb som byggarbetare och drömmer om att starta sitt eget möbeldesign företag och på nätterna är han strippan Magic Mike. Som huvudakt på en manlig strippklubb gör han skäl för sitt scennamn med branschens mest avancerade akter - en dollarsedel i taget hoppas han kunna få ihop startkapitalet till sin firma. Men så träffar han på en kille som är i behov av pengar och jobb, han lyckas få in honom som strippa. De blir riktigt bra vänner och Mike faller för sin väns syster. Han lägger ner fokus på att skydda sin nya vän och det leder till trubbel. En film med rätt intressant handling till en början. Dock så gillade jag inte slutet och tyckte att hela filmen blev förstörd och tappade allt. Så den får bara ett okej.
 
 
Den här helgen som var kollade vi på filmen Sherlock Holmes - A game of shadows. En action äventyrs film från 2011 och är en fortsättning på första filmen. I den här filmen ska Sherlock Holmes ställas inför sin tuffaste motståndare någonsin i det kriminella geniet professor Moriarty, en man som är lika smart som han är hänsynslös. Med en motvillig Watson (Jude Law) i släptåg och med spåkvinnan Sim (som spelas av vår svenska Noomi Rapace) vars bror hamnat i Moriartys grepp ger sig Holmes av för att en gång för alla sätta stopp för professorns planer. Älskar såna här filmer. Nästan så att jag vill leva under den här tiden då det ser så underbart ut. Den var spännande, rolig och väldigt bra. Ciao<3
 

Kommentarer

♥ Kommentera:

♥ Namn:
♥ Kom ihåg mig!

♥ Din email (bara jag ser den):

♥ Din blogg:

♥ Kommentera här:

Trackback